pátek 25. listopadu 2016

Pro vaši inspiraci - šála pro něj:-)





Příze Malabrigo svojí barveností přímo vybízejí k jednoduchým projektům, které dají vyniknout jejich krásné struktuře a proměnlivým barvám.
Tak vznikla i tato jednoduchá pánská šála - pro Vaši inspiraci:-)

Příze: Malabrigo Rios - Cirrus Grey - 100 g (1 přadeno), Cielo Y Tierra 50g (0,5 přadena)
Jehlice: 5 / 80 cm

Nahodíme na jehlici 200 ok. Pleteme stále hladce s tím, že poslední oko v každé řadě sejmeme a první oko v každé řadě upleteme za zadní nit. Na ukončení použita tato metoda.
Výsledné rozměry - 110 cm x 18 cm před blokováním.





4 komentáře:

  1. Zaujímavá priadza, v prvom momente som myslela, že šál je tkaný a nie pletený. Krásny je :)

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den,
    chtěla bych se zeptat, jak je to s použitím dvou přízí: nejprve se spotřebuje jedno celé přadeno a poté se naváže druhé, nebo se příze střídají nějakým způsobem pravidelně? Děkuji za informaci :-)
    Andrea Forejtová

    OdpovědětVymazat
  3. Já si tedy bez pletení nedovedu představit, jak trávím zimu a hlavně důchod. :D Nejraději pletu vlněné vesty pro svoje dcery, které je rády nosí. Akorát doufám, že je opravdu rády nosí a neprojevují radost jen tak naoko. Dokonce jsme s manželem uvažovali i nad tím, že bych ještě otevřela živnost a pletla i na zakázku a přivydělávala si tím. :) Máte s tím někdo zkušenost? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě taky baví pletení, a to ještě ani nejsem v důchodu :-D . Akorát na to teď nemám tolik času, tak se těším, až budu v důchodu a budu moct každý večer plést :-) . Teď se věnujeme dětem, doděláváme dům a začali jsme investovat peníze , abychom se pak v důchodu měli dobře :-) .

      Vymazat